erguvan ajans, erguvan tanıtım, erguvan tanıtım bursa, ajans, tanıtım, bursa ajans, eosltd, eos, ltd, erguvan, bursa, konak mahallesi, eğitimciler caddesi, reklam, halkla ilişkiler, pazarlama, billboard, raket, afiş, broşür, ilan, web site, web, hosting, domain, dentatürk, gökçelik, raf, market, ak parti, kartvizit, italyan hastanesi, vatan hastanesi, medical park, reklam ajansı, bursa reklam ajansı, bursa reklam ajansları, organizasyon, maysan, mando, iskender, katalog, kitap, rehber, matbaa, baskı, tanıtım, reklamcılık, internet, açık hava
|
|
|
TURİZM İŞLETME YÖNETİCİLERİ ve ÇALIŞANLARINA VİZYON SEMİNERLERİ |
|
Gelişen Yönetim Düzeninde
Çağdaş Yönetim Teknikleri |
Bu bölümde yer alan eğitim konulan turizm işletmelerinde görev yapan yöneticilerin yönetim bilgi ve becerilerini geliştirmeyi ve yönettikleri personelin performansını yükseltmeyi amaçlar.
Eğitim Bilgileri
• Eğitimler örnek olaylar, testler ve çeşitli yönetim oyunları ile desteklenir ve interaktif şekilde yürütülür.
• Eğitim sonrası katılımcılara seminer notları kitapçık halinde hazırlanarak dağıtılır.
• Çağdaş Yönetim Teknikleri eğitimine katılan yöneticilere tören düzenlenerek katılım sertifikası verilir.
• Kurumda yaşanan kuruma özgü yönetim sorunları eğitim sırasında tartışmaya açılır.
• Eğitimler isteğe bağlı olarak haftasonları ve mesai bitimi sonrası düzenlenebilir. |
Zaman Yönetimi |
AMAÇ
Yöneticinin en değerli kaynağı olan zamanı en etkin biçimde kullanmanın
teknikleri incelenmekte ve zaman tuzağına düşmemek için yöneticilere öneriler
sunulmaktadır.
İÇERİK |
• Kaynak Olarak Zamanın önemi ve Önceliği
• Kişisel Zaman
• Kişiden Kaynaklanan Zaman Tuzakları
• Çevreden Kaynaklanan Zaman Tuzakları |
|
• Zaman Baskısı ve Stres
• Zaman Analizi
• Yapılacak İşler Listesi |
|
• Masa Düzeni
• İletişim Becerileri
• Yönetim Becerileri |
|
Etkin Liderlik Teknikleri |
AMAÇ
2000'li yılların vizyon sahibi liderlerini tanımlayan özellikler, yaklaşımlar ve
başarılı lider profiline ilişkin bilgiler verilmektedir.
İÇERİK |
• Liderin Güç Kaynakları
• Yönetici - Lider Farklılığı
• Liderlikte Özellik Yaklaşımı
• Liderlik Kafesi |
|
• Liderlikte Durumsallık Yaklaşımı
• Liderlikte Duygusal Zeka ( E.Q.)
• Otokratik Lider
• Hümanist Lider |
|
• Liberal Lider
• Ilımlı Lider
• Demokratik Lider
• Etkin Lider Profili |
|
Etkin Motivasyon Teknikleri |
AMAÇ
İşletme personelinin verimliliğini ve çalışma isteğini geliştirmek için yöneticilerin
ne gibi araçlardan yararlanabileceği konusunda bilgiler verilmektedir.
İÇERİK |
• Motivasyon ve İş Tatmini
• İş Tatmininde Bireysel Özellikler
• Maslow Yaklaşımı
• Herzberg Yaklaşımı |
|
• Eşitlik Kuramı
• Sonuçlara Bağlı Motivasyon
Yaklaşımı
• Ödül ve Ceza
• Ekonomik Motivasyon Araçları |
|
• Yönetsel-Örgütsel Motivasyon
Araçları
• Rotasyon Tekniği
• Psiko-Sosyal Motivasyon
Araçları |
|
Stres ve Başa Çıkma Teknikleri |
AMAÇ
Çalışma ortamında yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olan stres faktörünün
kişisel ve kurumsal etkileri ve çözüm yolları ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.
İÇERİK |
• Stresin Oluşumu
• Fizyolojik Kaynaklar
• Psikolojik Kaynaklar |
|
• Stres ve Performans İlişkisi
• AveB Tipi Kişilik Analizi
• Yönetici Stresinin Negatif Etkileri |
|
• Bireysel Başa Çıkma Teknikleri
• Kurumsal Başa Çıkma Teknikleri |
|
Kişisel ve Kurumsal İletişim Teknikleri |
AMAÇ
Yönetimde başarının kilidi etkin iletişimdir. Bu seminerde kişiler arası ilişkilerde
ve turizm işletmelerinde iletişimin rolünü ve işleyişini belirten bilgilere yer
verilmektedir.
İÇERİK |
• Kişisel İletişim
• İletişim Süreci
• İletişimde Engeller |
|
• Yazılı İletişim
• Sözlü İletişim
• Görsel-İşitsel İletişim |
|
• Yüzyüze İletişim
• Beden Dili
• Örnek Olay ve Testler |
KURUMSAL İLETİŞİM |
• Dikey İletişim
• Yatay İletişim
• Çapraz İletişim
• Dışadönük İletişim |
|
• İnformel İletişim
• Öneri Sistemi
• Örnek Olay ve Testler |
|
Toplantı Tekniği |
AMAÇ
Zaman tuzağına düşmeden verimli, etkin ve en kısa süreli toplantı yapmanın
teknikleri ayrıntılı biçimde sunulmaktadır.
İÇERİK |
• Toplantının Amaçları
• Toplantının Planlanması
• Toplantının Başarısı
• Zaman Yönetimi Açısından
Toplantı
• Gündem ve Toplantı Tutanağı |
|
• Fiziksel Ortam
• Toplantıda Problem Tipler
• Destek Roller
• Çatışmayı Azaltma Yöntemleri |
|
• Baskılı Toplantı
• Demokratik Toplantı
• Nominal Toplantı Tekniği
• Beyin Fırtınası |
|
Takım Odaklı Çalışma |
AMAÇ
Etkin karar almanın ve iş tatmini sağlamanın yolu takım çalışmasından
geçmektedir. O nedenle işletmede ekiplerin oluşması ve etkinlik kazanması
için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verilmektedir.
İÇERİK |
• Takımın Oluşum Nedenleri
• Takım Çalışmasının Katkıları
• Takım Türleri
• Başarılı Takımların Özellikleri |
|
• Takım Normları
• Takım Çalışmasının İlkeleri
• Takımda Karşılaşılan Sorunlar
• Takım Çalışmasının
Sakıncaları |
|
• Komiteler
• Beyin Fırtınası
• Gönüllü Takımlar |
|
Toplam Kalite |
AMAÇ
Katılımcılara toplam kalite yönetimi felsefesinin genel esaslarını, bu esasların
yaşama geçirilmesinde kullanılan yöntemlerin neler olduğunu, yöntemlerin ve
oluşturulacak süreçlerin uygulama adımlarını aktarmak ve bu konuda farkındalık
yaratmaktır.
İÇERİK |
• Kalitenin Evrimi
• TKY'nin Tanımları
• TKY'nin Temel İlkeleri
• TKY Yaratacağı Değişim |
|
• Değişimin Güçlükleri
• Değişimi Gerçekleştirebilmek İçin Yapılması Gerekenler
• Direncin Kırılması
• TKY'de Tüm Çalışanların Sorumlulukları |
|
• TKY'de Sıkça Kullanılan Yöntem ve Teknikler
• Süreçlerin Yönetimi
• Öneri Sistemleri |
|
Yiyecek ve İçecek Yönetimi |
AMAÇ
Konaklama İşletmelerinin yiyecek-içecek departmanında görevli yöneticilerin
karşılaştıkları sorunları çözmeyi ve aynı zamanda işletmede yiyecek-içecek
sistemi kurmayı amaçlamaktır.
İÇERİK |
• Yiyecek-içecek Hizmet Yönetimi Kapsamı ve Önemi
• Örgütsel Yapı ve Sorunlar
• Menü Planlama, Geliştirme ve Fiyatlama
• Mutfak Planlamasında Karşılaşılan Sorunlar |
|
• Yiyecek-içecek Kontrol Sisteminin Kurulması ve Karşılaşılan Sorunlar
• İçecek Maliyet Kontrol Sürecinde Karşılaşılan Sorunlar
• Banquet Organizasyonu ve Karşılaşılan Sorunlar
• Yiyecek-içecek Maliyet Kontrol Yöntemleri |
|
Kişisel Gelişim Seminerleri |
Bu bölümde yer alan eğitim konuları işletmelerde görev yapan idari ve hizmet
personelin kurum içinde ast üst ilişkilerini geliştirmeyi, misafirler ile olan
ilişkilerinde olumlu davranışlar kazanmalarını amaçlar.
Servis ve Bar Personeli
Mesleki Eğitim Programı
AMAÇ
Yiyecek-içecek hizmetlerinde çalışan
tüm alt kademe personeline mesleki
eğitimlerini vermek ve mesleki
gelişimlerini tamamlamak amaçlanır. Bu
konuda mevcut olan tüm konular
öncelikle teorik olarak işlenir ve aynı
anda eş zamanlı olarak konuların
uygulamaları da gösterilir ve öğretilir.
İÇERİK |
• Servis Departmanının
Tanıtımı
• Servis Personelinin Sistemlere
Göre Ünvanları
• Servis Personelinin Genel
Özellikleri
• Servis ve Sofra Malzemeleri
• Genel Servis Kuralları |
|
• Restoranda Mise En Place
Çalışmaları
• Servis Metodları
• Misafirlerin Karşılanması,
Ağırlanması ve Uğurlanması
• Kahvaltı Servisi
• Ziyafet Servisi |
|
• Büfe Servisi
• Müşteri Masasındaki Çalışmalar
• Bar
• Kokteyl |
|
Misafir (müşteri) İlişkileri ve Davranış Geliştirme |
AMAÇ
Turizm işletmelerine gelen misafirleri en iyi şekilde karşılamak ve müşteri
memuniyetini sağlamak amacı ile gerekli bilgiler verilmektedir.
İÇERİK |
• Misafir Karşılama ve Ağırlama
• Misafire Odaklanma
• Misafir Şikayetleri
• Misafir İlişkilerinde Yalnışlar |
|
• Misafir İlişkilerinde Doğrular
• Olumsuz Misafir Tiplerine Karşı Davranış Geliştirme
• Misafirlerle Etkin İletişimde Altın Kurallar |
|
• Etkin Konuşma
• Etkin Dinleme
• Fiziksel Görüntü ve Giyim |
|
Takım Calışması |
AMAÇ
İş verimi ve iş tatmini sağlamanın yolu takım çalışmasından geçmektedir. O
nedenle ekiplerin oluşması ve etkinlik kazanması için neler yapılması gerektiği
konusunda bilgiler verilmektedir.
İÇERİK |
• Takımın Oluşum Nedenleri
• Takım Çalışmasının Katkıları
• Takım Türleri
• Başarılı Takımların Özellikleri |
|
• Takım Normları
• Takım Çalışmasının İlkeleri
• Takımda Karşılaşılan Sorunlar
• Komiteler |
|
• Beyin Fırtınası
• Gönüllü Takımlar
• Takım Oyunu |
|
Beden Dili |
AMAÇ
Misafirler ile konuşurken ve dinlerken; sözlü veya sözsüz iletişimde bedenin
nasıl kullanıldığı veya bedenin karşı tarafa ne gibi mesajlar verdiğini örnekleriyle
incelemek amaçlanır.
İÇERİK |
• Bedenin Etkisi
• Fiziksel Mesafe
• El Sıkışma |
|
• Göz İlişkisi
• Yüz İfadesi
• El ve Kol Jestleri |
|
• Bacak Jestleri
• Aynalama
• Etkin Konuşmada Beden Dili |
|
|
|
|
|
|
|
|